Slider[Style1]

Puisi

Resep Masakan

Resep Jajanan

Tips dan Trik

Kuliner

Kumpulan Puisi Bahasa Sunda Terbaru 2013 |  sekarang ini saya akan memberikan informasi tentang kumpulan puisi , yang mungkin sedang anda cari untuk saat ini , anda bisa melihat beberapa puisi yang akan saya berikan dibawah ini , mungkin kalau anda sedang galau atau ingin menghibur diri ketika malam minggu atau juga abis di putus pacar anda bisa membaca beberapa puisi yang sudah saya update di bawah ini

sunda

 HIRUP
Oleh Ato Paskal

Hirup lir ibarat lengkah
Sing ati ati tur tarapti
nincak ulah ngan saukur lengkah
bari komo jeung dudupak rurumpak
bisi manggih beling nu pastina bakal nygagk

Hirup jeung kahirupan
lir ibarat lengkah jeung tujuan
lengkah merenah nu ku dilampah
tinangku barokah tujuan
nu ku urang baris kahontal

Panggoda dunya tong dijadikeun alasan
pikeun ngalengkah salah
lantaran bala tangtuna bakal karasa

Kamajuan dunya
kudu dibarengan ku motekar akal
jeung lengkah nu basajan
lengkah merenah kahirupa barokah

    ANAKING
    Ato Suharto

    Anaking...
    regepkeun piwuruk ema hidep
    sangkan hirup rahayu
    jeng berkah tur bagja

    Anaking..
    tiru jeng gugu pasipatan ema
    sabab ciri sagala wanoja natra
    aya dina diri ema

    Bapa bagja rumah tangga jeung ema
    najan kadang sok manggih tunggara
    ema tetep ngawula ka bapa
    pinuh ku rasa katresna

    Anaking..
    hirupmah sadar jeung eling
    mun hideup mamawa wejangan ema
    bakal pasti salawasna eling

    Anaking..
    hideup geus nincak mangsa dewasa
    omat ulah kagoda ku hawa dunya
    nu kadang mawa cilaka

    Bapa jeung ema teu boga warisan banda pohara
    teu boga tanah nu lega
    komo deui emas permata

    Bapak jeung ema ngan boga do'a
    sangkan hideup hirup waluya
    dibeungkeut ku iman jeung takwa
    bekel urang ngumpul engke di surga

CARITA AYEUNA JEUNG BAHEULA
Ato Suharto

Rundayan carita mangsa harita
masih natra dina rasa
tatali asih nu mengkeut pageuh
nepi ka kiwari tetep euntreup
kawas si leugeut teureup

Katresna teu ilang singray
najan umur rek nepi ka kubur
kasono teu weleh pogot
najan jiwa geus teu deui ngora

Duh Gusti nu maha welas tur asih
jagi tali rabi abdi dugi ka aki nini
teubihkeun dina cocobi nu kadang sok nyiliwuri

Nyai panutan akang
kasatiaan modal utama
ulah nepi ka dirogahala
ku pangaruh dunya nu kadang mawa sangsara

Kabagjaan lain diukur ku lobana brana
lain dihias kureuncemna emas
kabagjaan pasti nyaangan urang
mun iman jeung takwa jadi sareat urang
dina enggoning ngabangun rumah tangga

Rundayan carita katresna harita jeung ayeuna
urang jaga ulah nepi ka sirna
sangkan urang tetep waluya
nepi ka pantona sorga..

Amin....

 semoga informasi yang saya berikan tentang Kumpulan Puisi Bahasa Sunda Terbaru 2013  bermanfaat untuk anda semua dan bisa menjadikan anda jauh lebih tegar dalam menjalani hidup, dan anda juga bias membaca beberapa puisi Romantis berbahasa indoensia di blog ini 

About raras eko

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
This is the most recent post.
»
Previous
Older Post

No comments:

Post a Comment


Top